Szerszámtároló melléképület – 2023

Siófok

A új szerszámtároló koncepcióját bemutató tervet Délczeg Péter tervező munkatársammal közösen fogalmaztuk meg, és dolgoztuk ki. A földszintes kialakítású melléképület belső tereit a tájolás és a telek adottságainak figyelembevételével rendeztünk el. Az épület bejárata az északkeleti oldalon kialakított, pergolás teraszról nyílik. Belépve az épület fő helyiségébe érkezünk, amelyhez az északnyugati oldalról egy zuhanyzó kapcsolódik.

A szerszámtároló 2 db konténerszerkezet felhasználásával készül, melyeket pontalapokra állítva építünk össze. A felette képezett alacsony hajlásszögű félnyeregtető ácsolt szerkezetű. A külső burkolatokat zártszelvény profilokkal, illetve bronz színű alumíniumlemez felhasználásával alakítjuk ki. A tervezési folyamat során készítettünk egy alternatív homlokzati tervet is, amely a modern fémlemez-burkolatok színpalettájából bátrabb eszközhasználattal válogat.

A szerszámtároló melléképület egyszerű téglalap alaprajzra szerkesztett, alacsony hajlású félnyeregtetővel ellátott tömeget képez, véghomlokzatain oromfalas kialakítással. Ehhez kapcsolódik az északkeleti oldalon a tetővel azonos meredekségű áttört pergola. Az épület külső megjelenése, a homlokzatokon és a tetőn alkalmazott anyagok és színek illeszkednek a különleges terület, rekreációs park építési övezetben megengedett modern stílus építészeti értékeihez.