menu

Hétvégi ház bővítése – 2021

Siófok

A hétvégi ház Siófok város üdülőövezetében áll. Meglévő állapotában alápincézetlen, teljes alapterületén földszintes kialakítású, attikafalas, lapostetős tömeget képez. A tető csapadékvíz elvezetése a hátsókert felőli oldalon húzódó ereszcsatornára lejtetve történik. A bejárat a déli oldalon kialakított teraszról nyílik. Innen közvetlenül a nappali helyiségbe érkezünk, amely kitölti az épület felét. A nappaliból konyha, azon túl fürdőszoba, abból mellékhelyiség nyílik. A nappaliból ezen kívül még egy hálószoba is megközelíthető.

Az építész tervezés során a hétvégi ház három szoba hozzáépítésével és magastető ráépítésével bővül. Az új hálóhelyiségek közül kettő a meglévő nappali helyiséghez, a harmadik pedig a külső térhez, a kibővített teraszhoz kapcsolódik. Az új tetőszerkezet egységbe fogja a meglévő és a tervezett épületrészt, továbbá a terasz területét is.

A bővítéssel egyidejűleg megtörténik valamennyi homlokzati nyílászáró cseréje, és a homlokzat vakolt felületeinek újra színezése. A falfelületek a nyílászárók elhelyezkedéséhez igazodó színezéssel törtfehér, illetve világosszürke árnyalatot kapnak. A lábazatot sötétszürke mozaikvakolattal látjuk el. A nyeregtető felületét egyenesvágású betoncseréppel fedjük, antracitszürke színben.

© 2023 Szincsák Péter építész tervező.
Minden jog fenntartva.
Codecafe - weboldal készítés